Rendszeres Jövedelem Befektetéssel

irányfüggetlen opciós kereskedés

Blog

view:  full / summary

Képzeld el Magyarországon a legtöbben a váratlan kiadásaik miatt takarékoskodnak.

Posted by szepvolgyi.jazmin on June 21, 2016 at 2:05 PM Comments comments (48)

Olvastam egy friss felmérés, miszerint a Magyar lakosság nagy hányada csak azért rak félre pénzt, hogy, ha valami váratlan kiadása lenne, akkor azt tudja fedezni. Esetleg lakás, kocsi, betegség, stb. A következő nagy csoport pedig célirányosan a nyaralására takarékoskodik.


De kanyarodjunk vissza egy pillanatra a biztonsági tartalékra. A mi természetesen jó, ha van és akkor cselekszel helyesen, ha biztonsági tartalékkal te is rendelkezel. Általában akkor érezheted magad biztonságban, ha sikerül összegyűjteni akkora tartalékot, amiből 6 hónapig el tudod látni magad, akkor is ha elveszted a munkád, vagy egy betegség miatt leesel a lábadról. Mert a tartalékodnak köszönhetően lesz időd, hogy újra talpra állj.


Abban az esetben, ha nem rendelkezel semmilyen tartalékkal, míg sajnos a negatív dolgok bekövetkezhetnek az életünkben és akkor kénytelenek leszünk az értékeinket beáldozni, szabad felhasználású hitelt felvenni, hitelkártyát lemeríteni, stb. Ami a baj végével egy újabb problémát akaszt a nyakunkba, mert a hitelkártya tartozást vagy a hitelt vissza kell fizetnünk.


Hogyan kezdjük el a takarékoskodást, hogyan képezzünk tartalékot magunknak?


A leg alapvető lépés az lesz, hogy a bevételeid 5-10%-át minden hónapban félre rakod és ígéretet teszel magadnak, hogy kisebb nagyobb vágyaidnak a kielégítésére nem fogod felhasználni, hiszen ennek a tartaléknak más a feladata. Fontos, hogy https://okos-penz.webnode.hu/" target="_blank" rel="nofollow">építsd a tőkédet folyamatosan.


Észre fogod venni egy idő elteltével, hogy a havonta összegyűjtött kis összegből egyszer csak egy figyelemreméltó summa lesz. A biztonsági tartalékodon túl ezt az összeget érdemes lesz befektetned, hogy további tartalékot, vagy tőkét képezhess belőle. Léteznek olyan befektetési stratégiák, amivel képes lehetsz a tőkédre 5-15%os hozamot elérni havi szinten és a befektetésedről a szemed sem kell levenned, sem más kezébe adnod. Az 5-15%-os havi jövedelem szerzés megismeréséhez kattints a linkre és ismerkedj meg ezzel a lehetőséggel.

 

Legyen egy pénzügyi terved, ha eddig nem volt, akkor ideje lépni!

Posted by szepvolgyi.jazmin on June 20, 2016 at 2:35 PM Comments comments (0)


Egy pár fontos kérdés, amit érdemes magadnak feltenni,... ebből ki fog derülni mire szolgálhat egy pénzügyi terv.

Van-e spórolt pénzed?

Ha rendelkezel spórolt pénzel, az mennyi profitot termelt neked tavaly? Ha nem vagy megelégedve az eredményeiddel, akkor ajánlom figyelmedbe ezt a számladuplázó videót aztán gondolkozz el rajta mire lennél képes a te tőkéddel egy hasonló technika alkalmazásával?

Ha nem rendelkezel megtakarított pénzel, akkor gyorsan kezdj el foglakozni a kérdéssel!

A fizetésedből,… fizess magadnak is! Ez alatt azt értem, hogy tedd félre most a befolyt pénzed egy részét, ha még nem tetted!


Legyen kiszámolva, hogy mennyi adósságot görgetsz magad előtt ebben az évben?

Számold ki pontosan mennyi a havi törlesztésed, hitelkártya, lakáshitel, kocsi hitel, stb. Ez egy rémisztő pillanat, de inkább tudd pontosan, mint, hogy a szőnyeg alá söpröd. Legyenek ezek a számok az éves terved fontos elemei.


Tudod-e, hogy mennyi pénzt hoztál össze tavaly? Mennyi pénzt akarsz összehozni ebben az évben?

Hogyan kereshetsz többet? Gondolt végig, van-e bármilyen lehetőséged, amellyel növelheted a jövedelmed! Tudnál találni olyan dolgot, amivel szívesen foglalkozol? Vállalnál plusz munkát? Vagy, ha szeretnéd munkára fogni a pénzedet, akkor akár rendszeres jövedelmet is ki tudsz termelni a tőkéddel, ha hajlandó vagy tanulni hozzá.


Fontos kérdés, hogyan tudsz megtakarítani ettől az évtől, min tudsz spórolni?

Állíts fel pénzügyi tervet, és kezdd el vezetni a családi kasszát, ha még nem tetted!


Gondold végig. hogyan fogsz gazdálkodni okosabban mostantól a pénzeddel?

Ha a fenti kérdésekre válaszoltál magadnak, akkor tudod, hogy mi az, ami működik, és mi az, ami nem.

Ez alapján optimalizáld a költségvetésed. Próbáld meg egy kevésbé szigorú költségvetéssel kezdeni, amit jobban be tudsz tartani. Ha már volt költségvetésed, akkor bíráld felűl és nézd meg hol tudsz rajta javítani.


Van félre téve biztonsági pénzed?

Nem tudhatjuk milyen problémás helyzeteket fog hozni a jövő. Hírtelen jött egészségügy problémát, esetleg elbocsátást, vagy valami drágább kütyüd tönkremegy. Győződj meg róla, hogy a félretett sürgősségi pénzed legalább 6 hónap megélhetési költsége.

Ha nincs biztonsági tartalékod, akkor mindenképpen hozz létre egy ilyen jellegű megtakarítást is!


Milyen fajta befektetéseket ismersz, amik nem 1%-ot, hanem többet hoznak?

Ha ne ismersz ilyeneket, vagy még nem mertél elkezdeni befektetni, akkor itt az idő! Segítséget ehhez itt találsz:

Tőzsdeguru

Ne feledd, az élet új lehetőségeket hozhat mindenki számára.

 

Warren Buffet befektetési tippjei.

Posted by szepvolgyi.jazmin on June 17, 2016 at 1:40 PM Comments comments (0)

1 Ne csak az ár alapján csináljunk részvénybefektetést

Waren Buffet egyik leg emlékezetesebb befektetése a Coca-Cola cég felvásárlása volt. A tranzakció után maradt fenn ez a mondása : “Sokkal hasznosabb, ha egy csodás céget veszel tisztességes áron, mint ha csodás áron jutsz hozzá egy tisztességes céghez.”

 

2Nem kell a jó befektetéshez csiszolt elméjű zseninek lenned

Nem fontos hogy 160-as IQ-val megáldott csodagyerek légy. A befektetési játékban lehet, hogy egy átlagos 110-120 IQ-val rendelkező kaszál nagyobbat.


3 Fontos ismerni a befektetési alapokat a jó befektetéshez

Hogy remek befektetővé váljon az ember Buffet szerint nincs szükség ismerni a piaci elméletet, bár ez csak pluszt jelenthet, de amit feltétlen ismerni kell a jó befektetővé váláshoz az az, hogy tudni kell felbecsülni egy üzlet értékét és tisztában kell lenni az árakkal.


4 Hibás döntés részvényt vásárolni, mert mindenki veszi

Nem feltétlen az a jó döntés, ha olyan részvényekbe fektetsz, amik népszerűek, vagy az sem célravezető, ha a tömeget utánzod. Inkább figyelj és gondolkodj! Bertrand Russel nagy bölcsessége a pénzügyi világban is megállja a helyét, eszerint “ Az emberek 90%-a inkább meghal, minthogy gondolkodjon. Egyesek azonban megteszik.”


5 Ha fut a szekér, gyakran a rossz dolgok fel sem tünnek.

“Csak akkor derül ki, hogy kik úsznak ruha nélkül, amikor elvonul a dagály.”


6 Mindig legyen tartalékod

“Buffetnek saját bevallása szerint mindig több pénze volt félre téve, mint amire aktuálisan szüksége lehetett. Azt mondta, hogy ne számíts mások segítségére, ha a kötelezettségeidről van szó. Inkább virraszt egy jónak ígérkező üzlet kedvéért, mint hogy másokra szoruljon.

7 Amikor a cég bajban van, akkor kell megvásárolni.

Akkor jön el a befektető ideje, amikor a kiszemelt cég bajba került, ez a legalkalmasabb pillanat a vásárlásra.


8 A tőzsde az összes krízise után talpara áll végül.

” Hosszú távon a tőzsde, részvénypiac egy virágzó ágazat. A 20. században az USA két világháborút élt túl, nem is említve az egyéb sokkoló és költséges katonai konfliktusokról, a Nagy Válságról, pénzügyi pánikokról és visszatérő recesszióról, az olajválságról, stb. Mégis napjainkra a Dow Jones index 66-ról 11,497-re emelkedett.”


9 Maradjon meg a hidegvéred, még akkor is, ha kedvezőek a piaci feltételek

“Hamis biztonság érzetét keltheti a befektetőkben a túl kedvező piaci feltételek, amik gyors meggazdagodással kecsegtetnek. Érdemes megtartani a hidegvérünket, mivel egy csekélyebb visszaesés jelentős gyengülést hozhat maga után. Nincs, ami jobban elhomályosítja a józan ítélőképességet, mint a könnyen szerzett pénz. Ilyenkor szinte mindenki úszik az örömmámorban. Óvakodni kell a mesterségesen felsrófolt cégek befektetéseitől, mert ezek nem tartanak örökké.

 

10 Örökre szóló befektetések

„Amikor egy kiváló cégben van részesedésem, amit egy kiváló csapat menedzsel, akkor a kedvenc befektetési időtávom az örökké.” mondta Buffet

11 Amikor mások félnek, na akkor vásárolj

Hogyan vesszük észre, mikor van a legjobb idő részvényt vásárolni? Könnyű előre látni azt, hogy az emberek mohók, félősek és balgák,. Azt már nehezebb, hogy milyen sorrendben történik meg ez velük. A legtöbb ember akkor vesz részvényeket, amikor mindenki más. Pedig a legeslegjobb időszak az, mikor senki sem érdeklődik a kérdéses részvények iránt. Tehát amikor a többiek mohók, és az árfolyamok folyamatosan emelkednek, akkor inkább jobb eladni. Vásárolni pedig a legnagyobb félelmek és pánik idejében kell

 

12 Nem kell minden lehetőségre rámozdulni.

“Várj és mérlegelj! Senki nem fogja levenni a válladról a felelősséget. A döntéseidért a befektetéseidért, a és a kockázatokért csak te leszel a felelős, így körültekintés és a megfontolt döntés rendkívül fontos.”


13 Az ár és az érték két különböző dolog

„Az ár az lesz, amit fizetni fogsz az érték az, amit kapsz. Akár részvényekről, akár nyakkendőkről beszélünk, a minőségi áru a legjobb, amikor le van árazva”


14 Kockázatkezelés a legfontosabb

„Szem előtt kell tartani minden befektetésünknél a hozam/kockázat arányát. Ne is próbáljuk a teljes piaci mozgást kihasználni. Ne érdemes a végsőkig kitolni a határokat. Legyünk résen és figyelemmel az újabb befektetési lehetőségekre.”


15 Váljon egy erős szokásoddá a takarékoskodás

„Az egyik legnagyobb hiba, hogy nem tanuljuk meg a megtakarítást szokásként kezelni. Mert a megtakarítás nem más,mint megszokás kérdése.


16 A nem változó vállalatok jelentik a jó befektetést

“A változatlanságból sokkal inkább profitálhatunk, mint a folyamatos változásból. Egy termék sokkal vonzóbb, ha nem változik, mert bízhatunk benne, hogy mindig azt kapjuk, amit vártunk.”


17 Az idő eldönti

„Az idő a kiváló vállalatok barátja, de a középszerűek ellensége”

Buffet ezeket a gondolatokat osztja meg a nagyon sok éves befektetési tapasztalatai alapján.


Vajon, ha te találkoznál egy profi tőzsdéssel, milyen kérdéseket tennél fel neki, vagy milyen tanácsaira lennél kíváncsi, amiket a saját pénzpiaci befektetéseidnél tudnál kamatoztatni?

 

Melyik az a befektetési forma, ami eredményesebb lehet, mint a legtöbb pénzügyi befektetés?

Posted by szepvolgyi.jazmin on June 11, 2016 at 1:45 PM Comments comments (269)

A te bakancslistádon biztosan sok izgalmas dolog lehet:

• Elutazni a Karib szigetekre,

• Motorcsónakon száguldani,

• Delfinekkel között úszni,

• Ejtőernyőzni ,

• Szafarira menni,

• stb.

A jó befektetésnek azonban nem kell ennyire izgalnasnak lennie!

Természetesen a befektetéseknek mindig van kockázata, de mondhatjuk, hogy általában a nagyon unalmas, lusta befektetési stratégiáknak a teljesítménye lehet a legjobb.


Mi is lehet ez?

A hosszú távú befektetésnél nem szükséges a folyamatos odafigyelés. És könnyen lehet, hogy az így megkeresett profitból szépen végigélvezheted a bakancslistádra feljegyzetteket.

Na hogy hangzana?

Pár tipp, köztük jó pénzt hozó, kis kockázatú befektetés

1) Ne menny a legfrissebb befektetési tippek után!

Talán most kezdtél el gondolkodni a befektetéseken, vagy már keresett meg téged is telefonon több brókercég, aki a legújabb és tuti befektetési lehetőséget szerette volna eladni neked cserébe nyiss egy számlát nálluk?

Persze csinálhatod így is, vagy berakod a pénzed egy már futó befektetési alapba. Csak tudnod kell, hogy ez egy nagyon költséges befektetési forma, mert komoly százalékokat számolnak fel neked a pénzed kezeléséért.


Ezt érdemes lehet kipróbálnod:

a kockázatos nagyreményű vállalkozásokba fektetés helyett, inkább fontold meg a következő portfoliót. Léteznek alacsony költségű S&P500 indexkövető alapok. Az ilyen alapok hosszú távon folyamatos felülmúlják az egyedi és más összetételű alapok teljesítményét.


Mellőzd a drága befektetési tanácsadókat

Gondolom magad elé tudod képzelni őket, a leg prominensebb helyen van az irodája és a szolgáltatása a helyiséggel együtt ultra prémium minőségű. Csak az érte kért díjazás is akkora, hogy a befektetni szánt pénzedből alig maradna valami.

 


Helyette érdemes lehet kipróbálnod ezt:

A szereted a kicsit mozgalmasabb aktivitást, akkor a befektetési tanácsadó helyett próbáld meg magad kezelni a tőkédet, de persze előtte tanulj és készülj fel. Válassz egy olyan lehetőséget, amit itthon még nem annyian ismernek, mint mondjuk a Forexet, hiszen már a csapból is az folyik.

Hanem ismerkedj meg az irány semleges opciós kereskedéssel. Ezzel a kereskedési formával képes lehetsz a havi 5-10%-os profit megtermelésére havi szinten. Igen jól olvasod nem éves, hanem akár havi szinten is. A stratégia elsajátítása után rendszeres havi jövedelmet termelhetsz ki opciókkal magadnak. Bővebben arról miként tudod elérni az anyagi függetlenséget a Tőzsdeguru.com oldalán olvashatsz

Ezek után leállhatsz a részvény árfolyamok folyamatos figyeléséve és a halomnyi indikátorok értelmezésével. Nem lesz értelme időt és energiát pazarolnod az árfolyamok irányának a kitalálására és mindenféle piaci elemzőre figyelni. Csak zűrzavar lesz tőle a fejedben. Persze jó képben lenni a piaci eseményekkel és figyelmet fordítani a gazdasági hírekre, de ha megismerkedsz az irány független opciós kereskedéssel, akkor a profitot ezek után más tényezők alapján fogod tudni kitermelni a piacról.

 

Az elkényelmesedett hosszú távú befektetés lassan kimegy a divatból.

Posted by szepvolgyi.jazmin on June 9, 2016 at 2:30 PM Comments comments (0)Te szerinted melyik a jobb?

1. A hosszú távú befektetések?

2. Folyamatosan kereskedni a tőzsdén?

Lehet, hogy a hosszú távú befektetések kimennek a divatból?

A statisztikák igen figyelemre méltóak:

Egy átlagos befektető általában 3 - 4 hónapig tartja a tőkéjét egy helyen!

Vajon csak a napi kereskedők megnövekedett száma húzza le ennyire az átlagot, vagy tényleg ez a befektetési viselkedés az új módi?

A befektetési időszak hosszának csökkenésének a trendje igazából már 50 éve megkezdődött, jóval azelőtt, hogy a napi tőzsdei kereskedők, vagy a tapasztalattal nem rendelkező emberkék száma így megnövekedett volna az elmúlt időszakban.

Az NYSE szerint az átlagos befektetési periódus

• 1960-ban 100 hónap volt, azaz 8,3 év.

• 1970-ban 63 hónap, azaz 5,25 év

• 1980-ban 33 hónap, azaz 2,75 év

• 1990-ban 26 hónap, azaz 2,1 év

• 2000-ben 14 hónapra, azaz 1,16 év

• 2010-ben 6 hónap, azaz FÉLÉV lett!

Mi lehet az oka ennek a kritikus változásnak?

Az egyik leg egyszerűbb válasz az, hogy a kereskedési költségek nagyon komolyan megváltoztak, vagyis lecsökkentek.

A hetvenes években a kereskedési költségek, adás és vétel esetén egyaránt 2% volt. Kisebb tranzakciók esetén pedig ennél még magasabb volt.

A hetvenes évek elején a kongresszus megegyezett a NYSE-vel, hogy rögzítse a jutalék költségeit a nagyobb volumenű tranzakcióknál, majd egy pár évvel később ez a szabály vonatkozott az összes kereskedőre. Így szabad lett az út a brókercégek és az online brókerek előtt, mivel 7 dollárra csökkentek a tranzakciós díjak egységesen, bármekkora tételről volt is szó.

Egy érdekes adat: a hatvanas években Amerikában a háztartások kb. 15%-a fektetett be a tőzsdén. Ez a szám a második világháború után és a 90-es évekre nagyon megnőtt, ekkorra már a háztartások több mint fele rendelkezett valamilyen tőzsdei befektetéssel.

Az már biztos, hogy tartsd bankban a pénzed, mert ott rendesen kamatozik hitvallás már elég régen megdőlt.

A világ kicsit megváltozott,… Talán nem lett szebb,.. Talán nem lett jobb. Csak más lett.

Azok a dolgok, amik nem működnek, azokat el kell engedni.

Melyik hát a jó?

Hosszú-távú befektetés, vagy a kereskedés a tőzsdén

A válasz erre: Mindkettő jó lehet, ha pontosan tudod, mit csinálsz!

Mert nem az a baj, hogy vannak tőzsdei kereskedők, hanem az, hogy gyakorlás és tudás nélkül csinálják. Segítséget ehhez egy profitól itt találsz tozsdeguru.com

Valaki megtakarítana, de nem tudja hova érdemes fektetni a tőkét. Nekik szintén fontos az alapos tájékozódás a döntések meghozatala előtt.

Nem az a baj tehát, hogy tőzsdén kereskedsz vagy, hogy tőzsdén befektetsz, hanem, hogy a legtöbben … nagyon, nagyon sokan,… ezt alapvető ismeretek nélkül teszik.

Örök érvényű igazság az, hogy az ismeretek hiánya, nagyon sok embert fosztott meg a pénzétől.

A valódi megoldás a tanulásban és önfejlesztésben rejlik.

 

Hova fektessem a pénzem?

Posted by szepvolgyi.jazmin on June 8, 2016 at 12:10 AM Comments comments (0)

Egy szép napon elkezdtem gondolkodni, hogy a megtakarított pénzemet, hova fektessem? Elég volt már abból, hogy nem kamatozik rendesen, csak inflálódik a párnám alatt. Ezért elkezdtem helyet keresni a pénzemnek, hogy hol lehetne dologra fogni? Több helyen jártam és az egyik befektetési lehetőség, ami megtetszett, hogy a befektető cég vállalkozásokba fekteti a tőkét és azok jövedelméből profitál. Ennél a lehetőségnél viszont az a probléma, hogy gyenge a likviditás, nem biztos, hogy azonnal készpénzre lehet váltani a befektetett tőkénket.


A másik sokkal nagyobb csoport a befektetési alapok háza tája. Itt a pénzünk különböző kockázatú és összetételű portfóliókba kerülhet, de a készpénzre váltás itt sem a leg akadály mentesebb.

Egy ismerősöm aki már régóta sikeres vállalkozó mondta, hogy pénz ügyben soha ne félelemből vagy kapkodásból döntsek!

Régóta érdekel a pénzügyi piac és a tőzsde, itt is lehetnek a dolognak árny oldalai, mint mindennek, akárcsak az ingatlanozásnak. Persze sosem az a helyes döntés, ha megijedsz, bepánikolsz és elmenekülsz.

Gondolj csak bele, amikor biciklizni tanultál gyerekként és megvolt az első esésed, nem hiszem, hogy mondtad, soha többé nem ülök vissza rá! Akkor most nem tudnál biciklizni.

A világ egyik leghíresebb tőzsdei befektetője Warren Buffett sem adta fel az első rosszúl sikerült üzlete után


Na, de mi az, amit tenni lehet?

elsősorban tájékozódni, hogy kitől lenne érdemes tanulni a pénzpiac, tőzsde világáról. Ez egy fontos pontja lenne a befektetői utunknak, ha arra szájuk magunkat, mint én, hogy a saját pénzünket saját magunk fogjuk forgatni a tőzsdén.

Én hosszú keresgélés után találtam meg a Tőzsdeguru oldalát, ahol a leghitelesebben van vázolva az a tény, hogy milyen tanulási folyamatokon kell keresztülesnie egy kezdőnek ahhoz, hogy sikeresen tudjon alkalmazni egy kereskedői stratégiát. A másik dolog ami nagyon meggyőző volt számomra az a kereskedési kötéslista amit a videóiban prezentált. Érdemes végignézni őket, mert azonnal fel tudják lobbantani a szenvedélyt a kereskedés iránt.

 


Rss_feed